SRBIN NA ODMORU PAPRENO PLATIO NEINFORMISANOST: Evo zašto odmah treba platiti kaznu za prekršaj u inostranstvu!
Muškarac drži novčanik, Foto: Tamara Trajković

"90 evra lako postanu 2.890 evra"

SRBIN NA ODMORU PAPRENO PLATIO NEINFORMISANOST: Evo zašto odmah treba platiti kaznu za prekršaj u inostranstvu!

Mnogi korisnici pomenute mreže savetovali su ga da odmah plati!

Objavljeno:

Šta raditi sa saobraćajnim kaznama koje dobijete u inostranstvu? Ako laički pitate Srbe, najbolje je platiti ih odmah, inače vrlo verovatno će vas iza ugla, odnosno na kućnom pragu sačekati nova i nekoliko puta veća kazna.

Polemiku oko saobraćajnih kazni i plaćanja u stranim zemljama pokrenuo je jedan Bosanac unutar srpskog dela sajta Redit upitavši ostale, da li kaznu od 7.50 evra koju nije prvobitno platio a koja mu je potom stigla na kućnu adresu u iznosu od 87 evra, treba da plati.

"Pre pet meseci sam bio u Splitu i ostavio auto na parkingu ne znajući da se isti plaća. Ujutru vidim kaznu na brisaču od preduzeća Split parking d.o.o. u iznosu od 7,50 evra. Žureći za Bosnu tog jutra, nisam stigao da uplatim.

Pre neki dan mi stiže 'kazna' na kućnu adresu u iznosu od 87,20 evra, koja se sastoji od: 7,50 evra - kazna, 17,50 - administrativni i poštanski troškovi, 62,50 evra - troškovi koje je stranka snosila za pribavljanje podataka o vlasniku vozila. Takođe tu se nalazi i neka punomoć kojom preduzeće Split parking d.o.o. daje ovlašćenja nekom advokatu iz Pule da ih zastupa. Kao dokaz tu je i fotografije vozila, tako da ne mislim da je neka prevara. Da li neko ima slična iskustva? Da li da platim?", upitao je on.

Parking
Parkingfoto: Alvey & Towers Picture Library / Alamy / Alamy / Profimedia

Kazna od 90 zamalo bila kazna od 2.890 evra

Mnogi korisnici pomenute mreže savetovali su ga da odmah plati, jer se radi o potpunoj normalnoj proceduri, a jedan Srbin je objasnio svoje iskustvo, doduše sa kaznom dobijenoj u Austriji.

"Što meni jedan austrijski policajac reče jednom prilikom na pitanje da li moram odmah na licu mesta da platim (mislim da je bilo 90 evra). Kaže: 'Ne, naravno da ne morate. Možemo vam poslati na kućnu adresu u Srbiji, vrednost će tada biti 480 evra uključujući prateće troškove. Ako se ispostavi da ne živite na adresi koju ću ja sada prepisati iz vašeg dokumenta, pa naše Ministarstvo spoljnih poslova bude moralo da uključi vaše Ministarstvo unutrašnjih poslova da vas nađe ukupna vrednost sa svim taksama će biti 2.890 evra. Ali, ja bih savetovao, ako ste u mogućnosti da platite sad odmah na licu mesta.' Platio. Uredno dobio račun i kopiju službene prepiske da znam šta sam platio i problem rešen", napisao je Srbin.

Bonus video:

02:52

DVE SEKUNDE KORIŠĆENJA MOBILNOG U VOŽNJI MOGU BITI FATALNE Stručnjak upozorio: Ne treba da nas brinu kazne VEĆ POSLEDICE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.